vrijdag 15 juli 2011

Cyclus verkoopt plasticfabriek in Elmina?

Soms moet je het nieuws echt met geploeter van het internet halen. Op de site van Nieuws uit Kaag & Braassem lees ik dat de vuilverwerker Cyclus NV de verlieslatende fabriek in Elmina al zowat verkocht heeft. Weet de gemeenteraad van Gouda dat al?

donderdag 14 juli 2011

Burgemeester: ben in de war!

Ben in de war! De reden dat de burgemeester van Gouda zijn ketting vervroegd aan de wilgen hangt, was het op de lange baan schuiven van de fusie met Waddinxveen - door de provincie. Maar mijn ochtendkrantje AD meldde vanochtend vrolijk dat de provincie na een half jaar onderzoek rapporteert dat financieel gezien niets een fusie in de weg staat. Pardon?


vrijdag 8 juli 2011

Helaas... weer beetje geld verloren in Ghana

Hallootjes mensen - daar is-ie! Het jaarverslag van overheids-NV Cyclus - de overheids-NV met de regionale gemeentes als aandeelhouder, waaronder Gouda. Wie had gedacht dat er bij de plasticfabriek in Elmina dit jaar wat minder euri waren gelekt: helaas! Ook in 2010, drie jaar na de opstart van de fabriek, wederom drie ton verloren op de exploitatie.

woensdag 6 juli 2011

Goudse raadsleden: liev zijn!

CoTheo Krins, de meest productieve blog en tweet-chroniquer van de gemeenteraad Gouda, schreef terecht een beschaafd stukje over het verbale wapengekletter in de Goudse raad tijdens de behandeling van de voorjaarsnota. Goed standpunt. Maar... nog wel een Chinees karakter-kanttekeningetje waard! (En pas nu een reactie - inderdaad!- want ja anders krijg je weer het verwijt uit de heup te hebben geschoten!)