vrijdag 30 maart 2012

Raad Gouda versus Raad Apeldoorn - who's your daddy?

Even een avondje gemeenteraad Apeldoorn. Leuk - want vriend Hans Brouwer (Leefbaar) werd geinstalleerd als wethouder. Maar ook nuttig - want je kunt  twee gemeenteraden vergelijken. Mijn conclusie: de vergaderstructuur en -cultuur van de raad Gouda verdient een heerlijke makeover.

donderdag 22 maart 2012

Een leuke VNG-congrescursus "Haags met Sjaak Bral" voor onze wethouders

Wat was het nou mooi geweest als het Goudse College van BenW had gezegd: we gaan NIET naar het VNG feestje. Maar nee. Ze gaan lekker toch. Snotver. Fijn op weg naar een evenement waar je je behalve voor serieuze workshops OOK kunt inschrijven voor een seminar "Haags door Sjaak Bral", de excursie "Langs Haagse Hofjes en een Likeurtje bij Van Kleef." of een toertje Madurodam. Terwijl de VNG er zelf miljoenen aan verdient.

UPDATE: Goudse Fractie van Trots op Nederland boycot het Congres.
UPDATE: Ook burgemeester Van der Laan (PvdA, Amsterdam) vindt het congres over de top.

donderdag 1 maart 2012

Vakantie in Ghana: een onvergetelijke ervaring!

Wat een asjemenou-momenten de laatste dagen! De burgemeester houdt zich niet aan zijn afspraken met de gemeenteraad, en in plaats van ongezouten commentaar van de gemeenteraad daarop, bestaan raadsleden het om juist af te geven op het enige raadslid die daar een beetje duidelijke kritiek op levert. #fail!

UPDATE 1: Er komt steeds meer informatie over de burgemeester los en zijn voorjaarsvakantie. Deze Ghanese site meldt dat de burgemeester tijdens de opening zei dat hij zich na zijn pensioen zich voor de stedenband zal blijven inzetten, dat de gemeente Henk Vooijs had benaderd. Volgens dit artikeltje waren er ook nog andere Goudse officials aanwezig. Ergo: burgemeester was lekker met zijn Ghanese portefeuille bezig.

UPDATE 2: De Goudse Post heeft een lief artikeltje op de site gezet over de opening van de riolering - maar in het fotomateriaal van persbureau "PR" wordt nadrukkelijk geen fotootje van onze BM gebruikt. Bijna komisch. Onze Goudse burgemeester houdt een feestelijke toespraak - dat is toch DE foto? ;-)