Gouda Beste Binnenstad

Gouda is door Detailhandel Nederland genomineerd voor de titel Beste Binnenstad 2011-2013 in de categorie middelgrote steden. Daar zijn we trots op! (En daarom wonen wij Gouwenaars er natuurlijk ook!)

De  winnaar wordt op 6 oktober bekendgemaakt in Madurodam. Het binnenhalen van de titel kan van grote waarde zijn. Bergen op Zoom werd enkele jaren geleden uitgeroepen tot Beste Binnenstad. Dat leverde veel extra bezoekers op.

“Op basis van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente zijn uiteindelijk de genomineerden geselecteerd.

“Het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad’ is van grote waarde en levert landelijke erkenning op. Winnaars van eerdere edities trekken naar aanleiding van de titel extra bezoekers naar hun stad en talloze initiatieven worden ontplooid. Bovendien kan de winnaar twee jaar lang het logo ‘Beste Binnenstad 2011-2013’ gebruiken.

De verkiezing ‘Beste Binnenstad’ is een unieke en positieve verkiezing”, meldt Detailhandel Nederland. De stappen die gemeenten de laatste twee jaar hebben gezet om de binnenstad aantrekkelijk te maken, zijn doorslaggevend. Gouda heeft grote stappen gemaakt. Daarbij wordt nadrukkelijk gelet op de onderliggende visie en de wijze waarop wordt samengewerkt. Winkeliers en gemeenten zijn immers van elkaar afhankelijk voor een succesvolle binnenstad.

Meer lezen? Kijk op de actiesite Gouda Beste Binnenstad