maandag 24 februari 2014

Kieskompas Gouda: VVD de trekker van rechts

We hebben eindelijk in Gouda een Kieskompas. Eindelijk het politieke landschap in kaart. Voor wie het zat is dat links de dienst uitmaakt, is dat goed nieuws, want uit het Kieskompas blijkt dat er op rechts nu genoeg tegenwind is, en dat de VVD daar lekker duidelijk bij afsteekt. De liberale trekker van rechts Gouda.

Ik heb het politiek landschap even uitgeprint. Een paar dingen valt direct op. Als partijen lekker vaak aangeven dat ze over een kwestie neutraal stemmen, of als ze het een beetje eens of oneens zijn, dan komen ze in de middenblob terecht. Of het James Last-genre der Goudse politiek.  Opa, D66, Gouda's 50+, Trots... beetje van dit en een beetje van dat.

Daar schiet je als kiezer niet veel mee op.

Over Trots was ik een beetje verbaasd. Trots heette toch de radicale tak van de VVD te zijn, en Bas Driesen's scherpe tong vermoedde ook dit jaar wel enig Politiek Radicalisme aan de Gouwe. Maar nee. In het Kieskompas zitten ze bijkans op schoot bij Gouda's 50+. De liberale VVD rechtser dan Trots: Rita moest eens weten! ;-)

Gouda Positief zit aan de kant waar ook de VVD zit.

Maar het scherpst steekt op rechts de VVD wel af. Da's dus lekker duidelijk. Geen compromissen maar duidelijke keuzes. Geen 'neutraal', 'weet niet', of 'geen mening' - maar recht(s) door zee. Als ik niet links was, dan wist ik het wel.

Kiezer: omarm de duidelijkheid. Maak een duidelijke keuze. Aan een gemeenteraad met twaalf partijen heb je niet veel. Pak een grote partij, en kies lekker scherp. Voor de liberale kiezer heb ik er vast een cirkeltje om gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten