maandag 5 mei 2014

Jan Stroop Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Leuker kon ik mijn verjaardag niet vieren. Vader Jan Stroop werd op 25 april Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor al zijn wetenschappelijk werk dat hij tot ver na zijn pensionering, tot op de dag van vandaag, uitvoert, maar ook voor zijn werkzaamheden in de muziek.

De verassing was ik acht maanden geleden beginnen voor te bereiden. Eerst nog alleen in contact met de gemeente Zaanstad, later met vier professoren die ieder een aanbevelingsbrief schreven. Daarna was het wachten op de goedkeuring.

En dan de dag zelf. Ik had pa gezegd dat we met mijn verjaardag een concert zouden bezoeken. Dus... moesten hij en Olivia nette kleren aan. Toen we zogenaamd onderweg even iets op moesten halen in het Stadhuis, liepen we eerst over een rode loper, en later de hal van het Stadhuis in. Daar stond ineens naaste familie klaar.

En nog vermoedde pa helemaal niets. Pas toen hij, op de eerste rij gezeten, de burgemeester hoorde spreken, begon het lichtjes te dagen.

Maar ook daarna bleef de verrassing groot. In restaurant Puur Saen wachtte nog een vriendenkring, waar hij OOK al niets vanaf wist.

Een prachtige dag.
Pa weet hier nog van niets.Groot raadsel: waarom zitten we hier op de eerste rij?

Ook nu begint er nog niets te dagen.
Naar voren gehaald: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!


Net ontvangen, een galante buiging naar het publiek.

De kersverse ridder

De oorkonde

Weer een verrassing: vrienden en bekenden in restaurant Puur Saen

Marcus houdt de medaille van opa vast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten