donderdag 4 augustus 2011

Gouda genomineerd voor beste binnenstad 2011-2013

Kijk da's nou mooi. Gouda is genomineerd samen met Goes en Hoogeveen voor Beste Binnenstad 2011-2013 door DetailHandel Nederland. Deze titel levert een binnenstad steevast meer bezoekers op, omdat je er reclame mee mag maken.

Uit het persbericht: "Detailhandel Nederland organiseert tweejaarlijks de unieke verkiezing ‘Beste Binnenstad’ van Nederland. Dé kans voor gemeenten om te laten zien wat ze doen om hun binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Voor burgers en winkeliers. Vandaag worden de genomineerde gemeenten voor de verkiezing ‘Beste Binnenstad 2011-2013’ gepresenteerd.

De genomineerden in de categorie dorpskernen (0-30.000 inwoners) zijn Venray, Schagen en Hulst. In de categorie ‘Middelgrote Steden’ (30.000-70.000 inwoners) zijn Hoogeveen, Goes en Gouda genomineerd. Voor de categorie ‘Grote Steden’ wordt de keuze gemaakt tussen Tilburg, Haarlem en Eindhoven.

Op basis van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente zijn uiteindelijk de negen genomineerden geselecteerd. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de prijs wordt uitgereikt namens de winkeliers van Nederland. Winkels en binnensteden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden."

En nu meteeen campagne gaan voeren om de kandidatuur te ondersteunen. Mogen winkels en gemente nu al een predikaat "Genomineerd voor Beste Binnenstad" voeren? Posters ontwikelen? Deursitckers? Is er in het marketingbudget geld om een paar banners boven wat straten te hangen of te adverteren?

Ik zou zo zeggen: marketinggeld dat er nog staat en voor vagere acties is bestemd, richting deze campagne funnelen.

En hopelijk mogen we, als we het onverhoopt de titel niet binnenhalen, het predikaat "Genomineerd voor Beste Binnenstad voeren". Ook dat levert al, zo is gebleken, een positief beeld op.

Gemeentelijk marketing taskforce en economie wethouder Van den Akker : aan de slag (alstublieft!)

6 opmerkingen:

 1. Laat de ondernemers maar campagne voeren, het is hun belang toch? Waarom zou je nou eerst naar de gemeente kijken? Zo kweek je juist afhankelijkheid van de overheid. Moet er iets gebeuren? Gemeente, doe er wat aan! En dan zelf met de armen over elkaar afwachten, en als we dan niet de Beste Binnenstad worden is het mooi de schuld van de gemeente.

  Ik had toch wel een iets minder overheidsafhankelijk verhaal verwacht van een partij met liberale trekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Michel, al je reacties op mijn blog samenvattend, word ik niet vrolijk van de stijl van Groen Links voor de stad Gouda. Winkeliers niet toestaan op zondag open te zijn, wel geld uitgeven voor probleemjongeren die op karate willen, maar de binnenstad niet willen ondersteunen met een voor de stad belangrijke uitverkiezing. Wat een ondernemende, positieve inbreng voor de stad zeg.

  En tja... het niet winnen van een verkiezing zal de gemeente heus niet zo erg worden aangerekend als de publicitaire karate-flater van deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overignes hebben niet ondernemers, maar de gemeente de stad aangemeld voor de verkiezing. Zie de website van Detailhandel Nederland. Ik zie echt alleen maar een positief effect van een paar banners in de stad. Als dat Groen Links alweer te veel is, nou nou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is mij niet teveel, ik ben natuurlijk erg blij dat Gouda genomineerd is, maar laat de ondernemers die hier enorm van gaan profiteren nou eerst eens, zoals het goede ondernemers betaamt, mee aan de slag gaan. En kijk dan pas of en hoe de gemeente moet ondersteunen. Jij draait het juist om en verwcht actie van de gemeente, maar zo werkt het niet met vrij ondernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Michel, met wachten bereik je geen ene klap. Wat een fatalistischte instelling. Kijk eens naar de gemeente Tilburg, en de site van de gemeente Tilburg. Daar barst het al los. Banners, postercampagnes. Enthouiasme. Ik word er bijna woest van... Dan heb je iets moois, en dan doet de gemeente er niets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anton g uit gouderak3 september 2011 om 18:12

  Telefoon shops, schoenen en kleding shops en dan het goede hotel in het midden van Nederland wat geen prima hotel meer is maar een minder dan derderangs koffie tent, meer kan ik Gouda niet vinden. Jammer, want ik ken Gouda nog vanaf mij 18de jaar toen ik als leerling kok in Gouda kwam spin dat hotel de zalm. Met het vat van 1000 kan nu AH. Ach wat is Gouda nog vergeleken bij die jaren toen er nog respekt was, gezelligheid en kwaliteit aan winkels en uitgaans gelegenheid. Toen wisten de bestuurders ook van wanten, en nu.............

  BeantwoordenVerwijderen