maandag 15 augustus 2011

Gouda, we WILLEN toch positief in het nieuws!

Na wat haperingen is de campagne toch van start gegaan. Lees hier de updates.

UPDATE: Succes! - Gemeente heeft vandaag voor het eerste persbericht op de site gezet. Ook de ondernemersvereniging SOG is aan het organiseren.

Wel te hopen dat de gemeente nu doorpakt! Banner boven de straat... website uitbreiden... bidbook online.... even contact met SOG.... logo ontwerpen.... logo in advertenties Goudse Post... wellicht nog redactioneel samenwerken, ook met Krant van Gouda? En komt wethouder Hans van den Akker nog in beeld..?


UPDATE 2: Heb je een twitter account? Plak hier het speciale Beste Binnenstad-logo op je foto. Of word lid van de LinkedIn groep.

Het was effe langzaam starten.

Een enkel raadslid zei op deze blog dat eerst de ondenemers maar wat moeten doen. Letterlijk citaat: "Laat de ondernemers maar campagne voeren, het is hun belang toch."

Oei!

Meneer Klijmij: Gouda heeft een unieke kans om met weinig middelen de positieve publiciteit op te zoeken. Euro's die vele malen beter besteed zijn dan welke euro uit het marketing budget dan ook. Dat moet de gemeente en de raadsleden heilig zijn. Zelfs uw Groen Links collega in de concurrerende stad Goes straalt enthousiasme uit op de site!

Is het moeilijk? Nee!

In de categorie grote steden laat Tilburg zien hoe makkelijk het kan. Een banner op de gemeentelijke site. Een persbericht met een enthousiaste Tilburgse wethouder. Een landingspagina. Het bidbook online. Een posteractie! Met prijzen voor wie de poster achter het raam hangt.

Een idee dat ik al op 4 augustus blogde. Want marketing IS niet moeilijk. Het is gewoon doen! En het straalt enthousiasme en overtuiging uit. De kosten? Beperkt. Middagje ontwerpen en klaar is Kees. Drukkosten kosten je de kop niet.

Het is de beste manier om met simpele middelen wat voor de stad te doen.

Maar het kan nog. In oktober neemt de jury een beslissing. Die komt in de komende maand ook nog een keer langs. Dus er is nog tijd. Kom op gemeente! Kom op economie wethouder Van den Akker, zet de boel eens in beweging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten