donderdag 4 augustus 2011

Karatelessen, wanneer is dat nou weer verzonnen?

Tja, probleemjongeren door sport lekker afmatten, zodat ze 's avonds geen ellende kunnen uithalen, is natuurlijk een idee. Maar wat knoeit de gemeente Gouda toch weer met de manier waarop ze de communicatie aanpakken. Intern is de gemeente hier al maandenlang mee bezig, maar niemand weet van iets als je de verbazing bij de CDA en VVD fracties mag geloven.

UPDATE: PVV stelt vragen, spreekt van "totale gekte" bij gemeente Gouda en stelt voor het gemeentefonds te korten.

Karatelessen geven aan probleemjongeren... ik laat de zin hiervan maar over aan de partijen die er vragen over stellen. Het had ook judo kunnen zijn. Of gewichtheffen. Voor alle allochtone of autochtone jongeren.

Maar wat wordt er bij de gemeente oliedom gecommuniceerd. Of eigenlijk NIET gecommuniceerd. Intern en extern. Als je al weet hoe gevoelig het is, waarom ontbreekt dan weer alle regie? De gemeenteraad is niet geinformeerd, er is geen persbericht, er is geen overleg, en noem maar op. En het NIVM maar lekker de regie over de informatievoorziening laten voeren.

Let op, wakkere politici: al op 18 april meldt het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij dat men met de gemeente Gouda een samenwerkingsverband aangaat. "Beide partijen hebben de afgelopen maanden gesproken over de bijdrage van vechtsport op het thema veiligheid", zo lees ik daar.

Afgelopen maanden al? Dus al een half jaar is het gemeentehuis er mee bezig - inclusief de sportwethouder. Het bericht gaat verder: "De komende periode zal het NIVM een voorstel schrijven waarin het programma voor de gemeente Gouda praktisch vormgegeven zal worden. Het NIVM houd u op deze plek op de hoogte van de ontwikkelingen."

Met andere woorden: ook een voorstel is er al gemaakt. Dat ligt kennelijk al bij de gemeente. Inmiddels staat er op de website van het NIVM al een tweede bericht met het concrete programma.

Dat het CDA vragen stelt, is komisch. Dat is een coalitiepartij. Die vragen zullen door sportwethouder Marco Kastelein beantwoord moeten worden. Jawel, de eigen CDA-wethouder. Die moet maar eens uitleggen hoe lang hij hier al mee bezig is geweest zonder de raad te consulteren of zijn eigen fractie.

Hoe het OOK kan, bewijst op die zelfde NIVM-site de gemeente Tilburg. Gewoon, de allochtone jongeren lekker aan het sporten krijgen. Maar nee hoor, Gouda moet weer focussen op kansenjongeren, in plaats van op alle (autochtone en allochtone) jongeren, en laat de PR regie intern en extern weer in de soep lopen. Chapeau!

2 opmerkingen:

  1. De VVD is ook een coalitiepartner en die hebben ook vragen gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt anoniem, maar sportzaken valt onder CDA-wethouder Kastelein. Dan is het wel heel raar dat de wethouder zijn eigen fractie of de raad niet informeert als er bij de sportclub activiteiten worden ondergebracht.

    BeantwoordenVerwijderen