dinsdag 14 juni 2011

Hiep hiep hoera voor de burgemeester

Je zult als gemeente maar uitgeroepen worden tot mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland door MKB-Nederland. Dit overkwam onze sympathieke buurgemeente Bergambacht. Uitverkoren uit alle gemeentes van Nederland, na een enquĂȘte die ingevuld is door 17,000 ondernemers. Onderweg naar Gouda, luisterde ik op BNR naar ondernemers uit Bergambacht, en een trotse burgemeester Van Erk die zijn 06 in alle telefoons van ondernemers heeft staan.

Ondernemers mogen hem altijd bellen. Hiep hiep hoera voor de burgervader, want hij luistert altijd en gaat voor ze aan de slag, zeggen ze. Ondernemers zeiden dat BenW ook altijd heel soepel met plannen omgingen.

Goed contact ook tussen ondernemersvereniging en de gemeente. Het bewijs: "En er staat hier geen enkel winkelpand leeg", zei de eigenaar van de kapsalon.

De burgemeester, op de vraag van de journalist wat hij nog voor Bergambacht zou wensen antwoordde: "We zouden er hier graag nog een mooie Hema bij hebben!" LOL. Geen praat over "kerngebied", "klankbordmeetings" of "overlegplatformoptimalisatie", maar gewoon, lekker, een Hema er bij!

Da's nog eens mooie burgemeester. En wel eens anders dan de gereserveerde houding die de gemeente Gouda nog wel eens jegens ondernemers heeft.

Een artikel in het AD staat mij nog vers in het geheugen waarin twee ontwikkelaars van de Goudse Poort verslag deden over hun verbazing dat Van der Valk naar Gouda zou willen komen, aan de snelweg, maar dat de gemeente dat niet zag zitten vanwege concurrentie met het al geplande hotel op het Bolwerk, niet passend binnen zus of zo, en bla bla bla.

Wat? Het is hier geen Witrussische planeconomie! Als Van der Valk wil ondernemen, dan doet ze dat toch lekker?

En daarbij: Van der Valk is een snelweglocatie. Juist mooi. Alle kans dat de vergaderingen die ondernemingen bij Van der Valk organiseren, uitdijen in een vastgeplakt avondje uit in Gouda. Het zet de stad ook mooi op de kaart. Mooi - zo'n Toekan met het woord Gouda er bij.

Kortom: we zijn op de misdaadmeter al gedaald. Nu nog hetzelfde aantal stappen omhoog bij de vekiezing van de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland!

@WethoudervandenAkker: misschien eens je 06 eens aan alle ondernemers sturen?

Oh ja: het bestuur van Bergambacht is een coalitie van SGP, Christenunie en Gemeentebelang. Ondernemersbloed kruipt overal. :-)

1 opmerking:

  1. Van der Valk? Dat is toch vooral een hotel voor kamers per uur? Juist in een prachtige kansengemeente als Gouda moet je een dergelijk promiscue gedrag niet willen stimuleren, zeker niet langs de anonieme snelweg!

    Ik pleit voor een restrictief hotelbeleid met grote (progessieve) sociale controle zodat randstedelijk verval niet in onze schitterende gemeente optreedt!

    WB (Willem Barentz, van Nova Zembla. Daar was ZEKER geen Van Der Valk te vinden doch wel vaste zeden!)

    BeantwoordenVerwijderen