woensdag 29 februari 2012

Goudse burger zegt: Geen PvdA burgemeester!

De burger heeft gesproken. Een referendum over de nieuwe burgemeester hoeven we al niet meer te houden. De antwoorden op de vragenlijst die de gemeente over het profiel van de burgemeester in elkaar heeft gefabriekt (helaas op basis van SOFI nummer), laat namelijk al niets te raden over. De burgers willen geen PvdA- burgemeester, maar een rechtse of een VVD-er.

Eerst zou je het niet zeggen. Want er staat in de samenvatting van het rapport: "Naast een specifieke politieke partij noemt een aantal respondenten meer algemeen een politieke kleur voor de nieuwe burgemeester. Zo geven 2 respondenten aan een burgemeester van rechtse signatuur te willen, 4 mensen willen in ieder geval geen linkse burgemeester of geen socialist en twee mensen willen graag een groene burgemeester."

Iemand van het Goudse politbureau heeft op aloude sovjet-wijze spullen zitten verbloemen, want in die specifieke voorkeur zit hem nou juist het interesssante!

Van de 223 Gouwenaars, vullen 153 de open vraag in. Daarvan noemen er 17 expliciete een politieke partij. Daarvan roepen alle 17: "in godsnaam", "aub", "beslist",  "liefst" of "bij voorkeur" geen PvdA burgemeester!

(Grappig om je voor te stellen hoe iemand op het gemeentehuis ontdekte dat de PvdA er niet zo fraai afkwam. Oeps! Verzin een list! "Zullen we de politieke voorkeuren er maar uit laten dan?")

Die commentaren klinken als een repeteergeweer (zie hieronder de uitspraken).

Dan roepen er van die 17 nog 5 Dat het een VVD-er moet worden. Een enkeling noemt Gerd Leers, Fred Teeven of Rita Verdonk (en dat was ik zelf niet).

Landelijk liet ik al zien dat er een overschot is aan PvdA-burgemeesters en dat het dus de beurt is aan een VVD-er. Ook de burgers van Gouda hebben er dus  thans hun mening over geventileerd.
Game, set & match. Dus kom maar naar beneden Commissaris van de Koningin en Sla je Slag!

(Overigens dikke LOL want er staat in de enquete ook nog de mening van een ex-burger die niet meer in Gouda woont en zelf bekent dat hij zijn mening niet mag geven. Kennelijk werkt SOFI-nummertje-checkidee ook niet tip top. Nog afgezien van de WBP bezwaren die er zijn tegen SOFI-nummertje vragen.).

Hier de politieke voorkeuren uit de enquete:

-Al jaren is de burgemeester afkomstig uit de linkse hoek, dus een PvdA achtergrond. Het zou voor de stad Gouda goed zijn om eens een burgemeester te hebben met een totaal andere achtergrond. Uit de VVD hoek bijvoorbeeld. Kan ook CDA zijn.

-Geen pvda, en geen slapjanus als w.cornelis Beste een krachtdadige burgemeester van VVD-huize. 

-Geen slapjanus van de PVDA. 
 
-Liefst geen P vd A /of PVV

-Het zou voor Gouda goed zijn als de nieuwe burgemeester eens niet uit de linkse (PvdA-) hoek komt doch als achtergrond het midden of even rechts van het midden heeft. Een VVDburgemeester, niet ouder dan 50 jaar zou mijn grote voorkeur hebben. 

-Alsjeblieft niet weer een thee drinkende PvdA-er. Liefst een doorzetter als Leers of Van Opstelten. 

-Als het iemand moet worden van een politieke signatuur dan beslist geen Pvda er. Hebben wij historisch al genoeg gehad nu is het de beurt aan een Vvd er. 

-Geen PvdA burgemeester -deze keer geen PvdA burgemeester

-a.u.b. geen P.v.d.a. achtergrond. 

-Graag een VVD'er i.p.v. weer een PvdA'er.

 -Geen PvDA of CDA lid 

-Nu eindelijk een keer geen PvdA of CDA Burgemeester in godsnaam.

-gaarne geen pvda burgemeester meer 

-AUB GEEN PVDA burgemeester, maar een Daadkrachtige (!) burgemeester vancda of vvd huize. 

-Beslist geen PvdA(rabieren) Burgermeester!!!!!

-Bij voorkeur geen burgemeester van de pvda cq geen linkse georienteerd persoon !!!!!!!!!!!!

 -als het maar een pvda burgemeester wordt !! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten